Over ons

Handgemaakt

Dutch Design

Het Lichtlab

”Het juiste licht maakt alles bijzonder.” Dat is onze overtuiging en vanuit die gedachte creëren we onze collectie lampen. In ons lab in Nederland ontwerpen én produceren we verlichting, op geheel eigen wijze. Zo kan het zijn dat we retro materialen gebruiken, of juist de laatste 3D printtechnieken. Als het ontwerp ons aanspreekt, is het goed. Alle lampen van Het Lichtlab worden met de hand gemaakt en zijn in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

Naast de handgemaakte designlampen vind je ook bijzondere fittingen en lichtbronnen in ons assortiment. Bekijk ook eens ons assortiment kooldraadlampen. Deze zijn authentiek gedetailleerd en precies hetzelfde als de originelen, uitgevonden door Thomas Edison himself.

Weet je zelf heel goed wat je wilt in je interieur? Het Lichtlab biedt je de mogelijkheid om je eigen lamp samen te stellen. De verschillende lichtbronnen, kleuren snoer en fittingen van Het Lichtlab kun je combineren om zo je eigen perfecte lamp samen te stellen. Heb je iets moois gecreëerd? Laat het ons weten, vinden we leuk!

Samenwerking met ontwerpers

Samen met designers en creatieven breiden we stap voor stap ons assortiment uit. Olaf Weller is Lichtlab-designer vanaf het eerste uur. Dit jonge designtalent viel op door zijn fantastische kijk op design: Olaf’s visie is het maken van unieke producten met hoogwaardige afwerking op kleine schaal, waarvoor hij tot de uitersten van kleinschalige productiemethoden als lasersnijden en 3D printen gaat. Als ontwerper speelt hij met herkenning, functie en esthetiek van het ontwerp.
Voor Het Lichtlab ontwierp Olaf o.a. de lasergesneden industrielamp No.19 en de 3D Printlamp No.20.
Sinds zomer 2015 werken we ook samen met ontwerper Marnix de Stigter. Zijn credo luidt ‘vereenvoudigd tot de essentie’. Marnix’ ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en regelmaat. Met een technische opleiding, ervaring in de productie en inspiratie door wiskundige geometrie in de natuur, maakt hij bijzondere producten met een huiselijke uitstraling. Voor Het Lichtlab ontwierp Marnix de No.28 Cone, verkrijgbaar in Small, Medium, Large en XL.

Na zijn opleiding werktuigbouwkunde studeerde Alex Groot Jebbink in 2003 af als interieurarchitect en meubelontwerper. Waarna hij vervolgens in 2012 afstudeerde als Master of Interior Architecture aan de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht. Zijn ontwerpen zijn herkenbaar door het gebruik van eerlijke materialen met een eigen karakter en heldere, rustige vormen. De verwondering zit ‘m in de schijnbare eenvoud. Voor Het Lichtlab ontwierp Alex lampen No.39 Ovals, No.40 Beams en No.41 Angles.

Dutch Design van Het Lichtlab

  • Geen eenheidsworst, onze ontwerpen zijn uniek
  • Handgemaakt
  • Samenwerking met Nederlandse ontwerpers
  • Productie in Nederland
  • Geen massaproductie, vaak gelimiteerde oplage
  • Betaalbaar!

Wil jij ook Dutch design in je interieur? Met ruim 100 verkooppunten, winkels en webshops, zijn we altijd dichtbij.